Foto Kringwinkel Ateljee

Kringwinkel Ateljee in Gent slachtoffer van inbrakengolf

Kringwinkel Ateljee in Gent is slachtoffer van een inbrakengolf. De inbraken gebeurden aan de vestiging aan de Getouwstraat, dat is de hoofdzetel waar veel spullen worden gesorteerd. De politie is een onderzoek gestart.

Recent is er herhaaldelijk ingebroken bij Kringwinkel Ateljee in de Getouwstraat in Gent. "In november hebben we voor het eerst na sluitingstijd verdachte bewegingen opgemerkt achteraan op het terrein van onze hoofdzetel.  We vermoedden al dat het om een inbraak ging. Dat is dan in de maand januari geëscaleerd en ondertussen hebben we al zeker 5 inbraken kunnen vaststellen", vertelt Geert De Ruyck van Ateljee vzw. Alles werd vastgelegd op de bewakingscamera en de beelden werden ondertussen overgemaakt naar de politie.

De dieven hadden het wellicht gemunt op spullen die achteraan het terrein bewaard worden. "Achter onze gebouwen is een geefpunt, waar mensen goederen komen binnenbrengen. Die schenkingen worden vervolgens gesorteerd, om te verkopen in de winkels", vertelt De Ruyck. Maar soms gebeurt het wel eens dat een fractie van die spullen buiten blijft liggen en pas de volgende dag gesorteerd wordt. "Die spullen blijven dan even staan onder onze luifel. En daar staan ook elektrische toestellen opgesteld, die wachten om hersteld te worden in onze werkplaats."

Er staan camera's op de terreinen en een aantal inbrekers zijn te herkennen op de beelden. "We hopen dan ook dat er snel een doorbraak komt in de zaak. Maar we hebben voor de zekerheid toch nog extra veiligheidsmaatregelen genomen", zegt De Ruyck. Hij vindt het vooral jammer dat een initiatief als een kringwinkel geviseerd wordt. "Inbraak is nooit goed te keuren, maar het is toch bijzonder jammer dat de dieven spullen meenemen die de mensen aan ons schenken. Ze doen dat omdat ze weten dat wij aan sociale tewerkstelling doen en om die spullen een tweede leven te schenken."

Meest gelezen