Mechelen stopt 150.000 euro in noodfonds voor verenigingen die energie willen besparen

De stad Mechelen heeft een noodfonds opgericht met daarin 150.000 euro voor verenigingen die hun lokalen energiezuiniger willen maken. Ze kunnen subsidie-aanvragen indienen tot 31 maart. 

De stad Mechelen richt eenmalig een noodfonds op voor sport-, cultuur- en jeugdverenigingen die maatregelen willen nemen om hun lokalen energiezuiniger te maken. Er zit 150.000 euro in. Veel verenigingen willen wel iets ondernemen om hun energiefacturen te drukken, maar die investeringen kosten ook geld. 

De stad beseft dat de voorbije jaren financieel al niet gemakkelijk waren voor de verenigingen. Ze wil niet dat nu hun inkomsten nog eens opgeslorpt worden door de hoge energieprijzen.

"De prijzen zijn nu wel wat aan het zakken, maar het is de bedoeling dat ze nu structurele ingrepen doen", zegt schepen voor Energie en Duurzaamheid Patrick Princen (Groen). "Het gaat bijvoorbeeld over isolatie, andere verwarmingssystemen... zaken die het totale energieverbruik doen zakken."

Verenigingen die erkend zijn door de stad kunnen een aanvraag voor een subsidie indienen tot 31 maart. Dat kan voor kleine ingrepen, tot 5.000 euro, maar ook voor grote investeringen tot maximaal 50.000 euro. 

Meest gelezen