Zoekactie naar vermiste vrouw in Zemst stopgezet voor vandaag, politie hervat maandag

De zoekactie naar de vermiste vrouw in Zemst stopt voor vandaag en wordt maandag hervat. De vrouw van 25 belandde zaterdag met haar fiets in de Zenne, waar haar fiets eerder vandaag gevonden werd. De politie blijft wel patrouilleren dit weekend.

Afgelopen zaterdag belandde een 25-jarige vrouw in de Zenne in Zemst. Haar fiets is eerder vandaag in het water gevonden. Van de vrouw zelf is voorlopig nog geen spoor. De Cel Vermiste Personen legt de zoekactie stil tot maandag, tenzij er een melding komt. De politie blijft wel patrouilleren de komende dagen.

Dummy

Gisteren werd een dummy in het water gelaten op de plek waar ze zaterdagnacht met haar fiets in de Zenne terechtkwam. "De pop is blijven steken op een dertigtal meter voorbij de stuw van Zemst”, vertelt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. "Op die plek hebben we al twee keer gezocht, maar we gaan nu nog eens voor een derde keer zoeken. De bewuste plek is 3 tot 4 meter diep, dus het is wel de moeite om daar nog eens te kijken."

In de voormiddag, bij laagtij, scant de Cel Vermiste Personen de plek met telescopisch materiaal. In de namiddag, bij hoogtij, gaan duikers het water in om de bodem te onderzoeken. "Bij hoogtij kunnen we net iets makkelijker diep duiken", weet Remue. "Het zoekgebied is relatief klein, maar op die diepte kan je niets zien. Daarnaast ligt de bodem er ook erg ongelijk bij. Het wordt dus allesbehalve een gemakkelijke opdracht om het lichaam te vinden." 

Noordzee

Naar wat er precies gebeurd is, hebben de speurders nog het raden. "We hebben nog steeds geen idee wat er met de vrouw is gebeurd nadat ze in de Zenne terecht kwam. Het is perfect mogelijk dat het lichaam intussen kilometers verder is gedreven, of dat het toch ergens vast is komen te zitten. Als het lichaam verder gegaan zou zijn dan waar we nu zoeken, dan kan het overal zijn. Het kan bij wijze van spreken de Schelde ingegaan zijn, en mogelijk zelfs voorbij Antwerpen in de Noordzee terechtgekomen zijn."

BEKIJK - "De fiets is op de meest logische plaats teruggevonden", zegt Steven De Lange van de Cel Vermiste Personen.

Videospeler inladen...

Meest gelezen