ontwerpbureau Asymetrie

Stad Brussel steekt Sint-Katelijnestraat in nieuw kleedje

De stad Brussel gaat de bekende Sint-Katelijnestraat vernieuwen. De straat met cafés en restaurants was al een tijdje autovrij, maar het wegdek en de stoepen dateren nog uit de tijd daarvoor.

"De Sint-Katelijnestraat is een iconische straat in het centrum van Brussel", weet schepen van Stedenbouw en Openbare Ruimte Ans Persoons (Vooruit). "Je vindt er onder andere het bekende café de Monk en het visrestaurant De Noordzee. Dat zijn maar een paar voorbeelden van bekende horecazaken. De straat is al een tijdje autovrij, maar ziet er zo niet uit. Dat gaan we nu aanpakken. Zo brengen we het wegdek en de stoepen op één niveau en planten we 9 bomen."

"De werkzaamheden gebeuren in fases en we proberen de handelszaken zo weinig mogelijk hinder te bezorgen", belooft de schepen. "De inrichting zal derzelde zijn als die van de autovrije straten rond de Grote Markt. Nu de vergunning binnen is, kunnen we snel starten. Op 6 februari beginnen we. Op die manier is een eerste deel van de straat klaar tegen de zomervakantie", verwacht Persoons. 

Meest gelezen