Belbus wordt flexbus in de Vlaamse Ardennen, te reserveren via de app en telefooncentrale van Hoppin

Busreizigers in de Vlaamse Ardennen moeten vanaf 7 februari op een nieuwe manier de belbus reserveren. De nieuwe bus is de flexbus en je kan een rit reserveren via een nieuwe telefooncentrale, of via de mobiele app van Hoppin. De Vlaamse Ardennen is de eerste regio in Oost-Vlaanderen die het nieuwe systeem gebruikt. 

Voor 6 belbusgebieden in de Vlaamse Ardennen moeten reizigers binnenkort een rit reserveren via Hoppin. Dat is een nieuwe centrale die de reservaties voor de belbus overneemt. Dat zal via de app kunnen, of via een telefoonummer. Momenteel heeft elke provincie een aparte belbuscentrale, en dus ook een apart telefoonnummer. In de toekomst wordt dat dus 1 centrale en 1 telefoonnummer: 0800/12.2.12.

Concreet gaat het in de Vlaamse Ardennen over de belbusgebieden Geraardsbergen, Lierde-Brakel, Wortegem-Petegem-Kruishoutem, Vlaamse Ardennen, Kluisbergen-Ronse, Zingem-Oudenaarde. In die regio rijden er 10 belbussen, goed voor ongeveer 6.000 ritten per maand. Vanaf 7 februari moeten de reizigers in die gebieden dus een rit boeken via Hoppin. Het gaat over ritten die na 21 februari plaatsvinden. Wie voor 21 februari een belbus nodig heeft, moet dat nog via het oude reservatiesysteem doen.

Belbus wordt flexbus

De reiziger kan de rit reserveren door te bellen naar de Hoppin-centrale, of door de Hoppin-app te gebruiken op de smartphone. Het blijven wel dezelfde busjes die het vervoer verzorgen. En ook de haltes en de uren blijven gelijk. De belbus krijgt wel een nieuwe naam, en heet voortaan: De Lijn flexbus. Alle reizigers in de betrokken belbusgebieden hebben ondertussen de nodige info daarover gekregen via een brief. De Lijn zal ook informatie voorzien aan de haltes en via de betrokken gemeenten.

De bedoeling is om Hoppin over heel Vlaanderen uit te rollen. Maar het systeem wordt eerst getest in een aantal belbusgebieden. Eerder was er al een test in de provincie Antwerpen, en nu is Oost-Vlaanderen aan de beurt.

Meest gelezen