Unsplash

Zottegemse ruilwinkel voor baby- en kinderspullen blijkt succes

Twinkeltje, een ruilwinkel in Zottegem voor baby- en kinderspullen, blijkt een succes. Jonge ouders kunnen bij Twinkeltje kleren, speelgoed en meubels kwijt wanneer hun kind er te groot voor is geworden, zo sparen ze punten waarmee ze vervolgens andere items kunnen krijgen. Het afgelopen jaar kwamen er bijna 2.000 bezoekers over de vloer, wat een record is voor de winkel.

Bijna 2.000 jonge ouders gingen vorig jaar langs bij Twinkeltje in Zottegem om baby- en kinderspullen in te ruilen. Dat is een record voor de winkel. In totaal werden bijna 100.000 spullen verwerkt. "Het zijn haast duizelingwekkende cijfers, die aantonen dat Twinkeltje een succesvol initiatief is", vindt schepen van Sociale Zaken Jenne De Potter (CD&V). De helft van die bezoekers komt uit Zottegem zelf. 

De winkel wordt uitgebaat door vrijwilligers. Die kijken alle spullen ook na op veiligheid, volledigheid en hygiëne. "In 2022 werkten zij samen niet minder dan 1.600 vrijwillige uren. Ik ben hen enorm dankbaar, want dankzij hen worden heel wat mensen verdergeholpen", zegt de schepen. De jonge ouders gaan er vooral langs om 3 redenen: omdat het goedkoper is, omdat het duurzamer is, of om sociale redenen.

De gemeente Zottegem zoekt nog extra vrijwilligers, zodat Twinkeltje haar openingsuren kan uitbreiden. Nu is de ruilwinkel alleen open op maandag en op woensdagnamiddag.

De vrijwilligers van Twinkeltje in Zottegem.

Meest gelezen