Extra politiepatrouilles bij buurtbewoners van Jan Breydelstadion in Brugge na doodsbedreigingen

De politie van Brugge gaat extra patrouilleren bij buurtbewoners van het Jan Breydelstadion nadat zij ernstige bedreigingen hebben gekregen. De omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion van Club Brugge is geschrapt nadat buurtbewoners een klacht hadden ingediend. Op sociale media wordt nu gedreigd met geweld en er zijn zelfs doodsbedreigingen geuit.

Het dossier waarbij Club Brugge een nieuw stadion wil bouwen, loopt nog maar eens vertraging op. Donderdag werd de omgevingsvergunning geschrapt. Het dossier sleept al meer dan 15 jaar aan. De beslissing zorgt voor frustratie bij de Brugse supporters. Op sociale media regent het berichten, sommige supporters bedreigen de 16 buurtbewoners die de klachten hebben ingediend. De politie van Brugge zal in de buurt extra patrouilleren.

Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) van Brugge roept op om kalm te blijven. De bedreigingen zijn ernstig. "Dat gaat over het ergste dat je maar kan bedenken. Het zijn quasi doodsbedreigingen die geuit worden. De politie is van oordeel dat er verscherpt toezicht moet gehouden worden zodat er met de buurtbewoners en hun eigendom niks kan gebeuren. De bedreigingen zijn via sociale media geuit. De politie weet goed over wie het gaat, ja." 

Advocaat reageert

Ook de advocaat van de 16 buurtbewoners vraagt om kalm en sereen te blijven. "Ik begrijp de ontgoocheling bij de supporters. Maar dat de mensen die protesteerden, nu met geweld worden bedreigd, is toch een stap te ver", zegt advocaat Astrid Lippens. "Men mag opkomen tegen een vergunning, onze wetgeving laat dat toe. Met het protest hebben de buurtbewoners niks fout gedaan. De ontgoocheling over de beslissing begrijp ik, maar daar mag het toch stoppen."

BEKIJK - Burgemeester Dirk De fauw (CD&V): "Verscherpt toezicht is absoluut nodig":

Videospeler inladen...

Meest gelezen