Diest krijgt nieuw zwembad en Halve Maan blijft openluchtzwembad

In Diest komt een nieuw zwembad op de Warandesite en De Halve Maan blijft een openluchtzwembad. Dat heeft burgemeester Christof De Graef gezegd in het programma 'Uitgelicht' op ROB tv. Diest was op zoek naar uitbaters voor het nieuwe zwembad en heeft al verschillende kandidaat-uitbaters. Volgens de Vooruit-oppositie zal het wel niet meer lukken om het nieuwe zwembad nog klaar te krijgen in 2024.

Een nieuw zwembad op de Warandesite tegen 2024, dat zal wel erg krap worden qua timing. Toch liet de burgemeester van Diest, Christof De Graef (open Diest) in het programma ‘Uitgelicht’ op ROB tv verstaan dat er al verschillende kandidaten zijn om het toekomstige zwembad uit te baten. De stad Diest zal zelf niet instaan voor de uitbating.

Burgemeester De Graef kreeg ook signalen van het provinciebestuur dat het openluchtzwembad in het domein halve Maan een zwemfunctie zal behouden met waterrecreatie. Het provinciebestuur liet eerder verstaan dat het af wou van de openluchtzwembaden in de provinciedomeinen. In Huizingen ging het zwembad afgelopen zomer niet meer open. De openluchtzwembaden in Kessel-Lo en Diest zouden op termijn sluiten in de huidige vorm. Er kwam veel protest tegen de mogelijk sluiting. De provincie bekijkt mogelijke samenwerkingen en heeft een studie besteld over wat het beste en meest duurzame alternatief is. Officieel is er nog geen beslissing. 

Meest gelezen