De brandweer moest de bus optillen met hydraulische vijzels om het slachtoffer te bevrijden
brandweer Brussel

Fietskoerier overleden aan verwondingen, na ongeval in Schaarbeek

De fietskoerier die zwaargewond was geraakt bij een verkeersongeval in Schaarbeek, is aan zijn verwondingen overleden. Het onderzoek loopt nog, maar volgens de eerste vaststellingen zou het gaan om een dodehoekongeval.

De fietskoerier kwam gisterenmiddag op het kruispunt van de Koning Albert II-laan en het Solvayplein onder een bus terecht. Het slachtoffer moest door de brandweer bevrijd worden. Daarvoor werd het achterste deel van de bus opgetild.

De fietser werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij in de loop van de nacht overleed. Het onderzoek loopt nog, maar volgens de eerste vaststellingen ging het waarschijnlijk om een dodehoekongeval,  laat de politie van de zone Brussel-Noord weten. 

Meest gelezen