Politiezone Lanaken-Maasmechelen over stijgend aantal inbraken: "Het gebeurt het vaakst in de namiddag" 

De inspecteurs van politiezone Lanaken-Maasmechelen patrouilleren deze dagen extra alert. Afgelopen weekend waren er maar liefst negen inbraken. Dat zijn er uitzonderlijk veel voor deze periode van het jaar. Radio2-reporter Margaux van de regio ging mee op ochtendpatrouille. 

Margaux Bogaert is Margaux van de regio. Ze gaat elke ochtend op pad voor Goeiemorgen Morgen! op Radio2, op zoek naar verhalen uit jouw streek. Heb jij groot of klein nieuws voor Margaux? Laat het ons weten!

Afgelopen weekend werd er op negen plekken ingebroken in de politiezone Lanaken-Maasmechelen. Zelfs tien als je het stelen van een brievenbus meetelt. "Dat is uitzonderlijk veel", zegt hoofdinspecteur Greet Parmentier. "Normaal zien we het aantal inbraken stijgen in december. Dan hebben de mensen geld en cadeaus in huis voor de eindejaarsfeesten. In januari daalt het aantal inbraken, maar nu zien we een omgekeerde beweging. We hopen dat het om een eenmalige piek gaat."

De inspecteurs zijn daarom extra alert tijdens de patrouilles. "We kijken of we zaken zien die opmerkelijk zijn. Burgers die iets verdachts opmerken, bijvoorbeeld mensen die lang op eenzelfde plaats rondhangen, kunnen ons verwittigen. Dan zoeken wij het verder uit. Ik heb liever dat de mensen tien keer te veel bellen, in plaats van één keer te weinig."

Preventietips

Je kan het inbrekers zelf ook moeilijk maken. "Loop zelf eens rond je huis en kijk of er zwakke plekken zijn waar je makkelijk naar binnen kan. Een ladder die je gebruikt hebt voor werken, laat je best niet rondslingeren. Ga er niet van uit dat inbrekers 's nachts langskomen. De meeste diefstallen gebeuren tussen 16 en 20 uur in de namiddag."

BEKIJK - Hoofdinspecteur Greet Parmentier geeft tips tegen inbraken

Videospeler inladen...

Meest gelezen