Foto: Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw

10 kunstnesten moeten ooievaars naar Demervallei lokken

In de regio Noord-Hageland, waartoe ook Rotselaar en Aarschot behoren, zijn tien ooievaarspalen geplaatst. Eerder waren er al twee geplaatst in Scherpenheuvel-Zichem. Dat moet leiden tot meer broedende ooievaars in het Hageland.

De regio Noord-Hageland is sinds vandaag tien ooievaarspalen rijker. Een ooievaarspaal is kunstnest voor ooievaars op grote hoogte. Onder andere in Rotselaar, Tremelo en Aarschot zijn er palen gezet. Het gaat om een project van Regionaal Landschap Noord-Hageland. In totaal zijn er tien palen geplaatst in de Demer- en Laakvallei. 

Foto: Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw

De palen komen er na het succes van de ooievaarspalen in het Webbekomsbroek. Het Regionaal landschap Noord-Hageland wil zo meer ooievaars hier laten broeden, vertelt Gedeputeerde Bart Nevens. "Een kunstnest voor ooievaars is echt een meerwaarde voor de ooievaars zelf, maar ook voor de regio. Dat zien we ook in het Webbekomsbroek, waar er eerder al ooievaarspalen geplaatst werden. Dat heeft echt een aantrekkingskracht op ooievaars. Ooievaars komen ook af op de voedselrijke bodems en de rust in de regio. Dat is fijn voor mens en dier."

Meest gelezen