Saskia Vanderstichele

Oudste Brusselaar Henriëtte Dejonghe (109) overleden

Henriëtte Dejonghe is overleden. Ze was met haar 109 jaar de oudste inwoner van het Brussels Gewest en de op één na oudste inwoner van heel België.

Maria Henrietta Domenicus Dejonghe werd geboren op 17 november 1913 op de Stuyvenberg in Stokkel, in Sint-Pieters-Woluwe. In november werd ze 109 jaar, wat haar eerst de oudste inwoner van Sint-Pieters-Woluwe maakte en enkele maanden later de oudste van het hele Brusselse gewest.

"Tante Henriëtte Dejonghe werd geboren in 1913 en overleefde twee wereldoorlogen en de coronacrisis", schrijft Brussels Parlementslid Carla Dejonghe (Open VLD) op Facebook. "Ze sliep zachtjes in op 109-jarige leeftijd. Dank aan Saskia Vanderstichele voor de foto die vorige week vrijdag werd getrokken. Ze was toen nog in volle vorm."

De oudste Brusselaar zou volgens blogspot eeuwelingen nu Georgette Saerens zijn. Zij werd op 23 november 1914 in het Verenigd Koninkrijk geborgen en leeft nu in Ukkel. Ze is 108 jaar. 

Meest gelezen