Foto: Radio2

SID-in beurs in Antwerp Expo helpt laatstejaars studiekeuze maken voor hoger onderwijs

Heel wat laatstejaars uit het secundair onderwijs trekken deze week naar de SID-in beurs in Antwerp Expo. Dat zijn studie- en informatiedagen waarop alle grote universiteiten en hogescholen uitleg geven over de opleidingen die ze aanbieden. Op die manier kunnen jongeren een weloverwogen studiekeuze maken.

Van 2 tot en met 4 februari vindt de SID-in beurs plaats in Antwerp Expo. "Het is een beurs waar alle leerlingen terecht kunnen voor meer uitleg over een studiekeuze aan de hogeschool of universiteit", legt organisator Sophie Speltems uit. "Maar eigenlijk is het ruimer dan dat. Het gaat over alle opties na het secundair onderwijs. Dat kan een studie in het buitenland zijn, een verkorte opleiding of volwassenonderwijs SYNTRA. Maar ook een stand van VDAB is aanwezig voor jongeren die liever meteen aan het werk gaan."

Opnieuw fysiek

De beurs kan voor het eerst in drie jaar tijd opnieuw fysiek plaatsvinden. "Persoonlijk contact is echt een meerwaarde. Leerlingen kunnen in overleg gaan met docenten, andere leerlingen, maar ook rolmodellen waardoor ze sneller een stap durven zetten in een bepaalde richting", zegt Speltems.

Het is heel makkelijk omdat alles bij elkaar staat en je niet naar alle plekken afzonderlijk moet
Leerling van het zesde middelbaar

Zowel leerlingen die al weten wat ze willen studeren, als laatstejaars die nog onzeker zijn, vinden het een goed initiatief. "Het is heel makkelijk, want anders moet je naar alle steden afzonderlijk gaan. Ik wist niet eens dat er zoveel scholen waren", klinkt het bij één van de bezoekers. "Ik ben eigenlijk al redelijk zeker, maar ik vind het toch interessant om naar hier te komen en wat extra informatie te krijgen", zegt een andere student.

Er kwamen al bijna 10.000 studenten langs. Nog tot en met morgen kunnen leerlingen naar Antwerp Expo afzakken. Morgen zijn ook ouders welkom.

Foto: Radio2
Foto: Radio2

Meest gelezen