Natuurhulpcentrum

Wolf die werd aangereden in Eksel is jonge wolf van 9 maanden

De wolf die werd doodgereden op de Noord-Zuid tussen Eksel en Overpelt is een van de jonge welpen, die vorig voorjaar geboren zijn. Dat zegt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) na de autopsie. 

Vandaag werd een autopsie uitgevoerd op het lichaam van de wolf die gisteren werd aangereden. "Het was een wolf die in zeer goede conditie verkeerde", vertelt Joachim Mergeay van het INBO. "We denken dat het gaat om een jonge wolf van zo'n 9 maanden, dus geen jaarling, die in 2021 al geboren werd. Voor de zekerheid voeren we ook nog een genetische analyse uit, maar dat zal pas voor over een maand zijn." 

Half december werd op de Noord-Zuid ook al een wolf doodgereden. "Aan de hand van DNA-materiaal hebben we nu kunnen bepalen dat dat wijfje vorig jaar werd geboren, ze stond in onze databank bekend als 3064F." 

Natuurorganisatie Welkom Wolf wil, via de rechtbank, betere beschermingsmaatregelen voor de wolven afdwingen bij de Vlaamse overheid.

Meest gelezen