Archieffoto
© Gregory Van Gansen / Photonews

Zware avondspits op het spoor: treinverkeer verstoord door computerproblemen in seinhuis van Berchem

De problemen op het spoor zouden rond 20 uur zo goed als volledig weggewerkt moeten zijn. Dat zegt Thomas Baeken van spoorwegbeheerder Infrabel. Door een computerprobleem in het seinhuis van Berchem was er deze namiddag een uur lang geen treinverkeer mogelijk in de grote omgeving rond Antwerpen. Dat had een enorme impact op het treinverkeer in de avondspits.

Ongeveer een uur lang reed er deze namiddag geen enkele trein in de ruime omgeving rond Antwerpen. Oorzaak was een computerprobleem in het seinhuis van Berchem. Daardoor was het seinhuis de controle over de seinen in de ruime omgeving volledig kwijt. Rond 16.20 uur kon het systeem en het treinverkeer opnieuw opgestart worden.

Het seinhuis van Berchem is een van de grootste van ons land en bedient de volledige regio van Antwerpen.

Grote impact

De storing had  een enorme impact op de avondspits op het spoor. Heel wat treinen werden (deels) afgeschaft en kampten met vertragingen. "Op dit moment rijden er nog een 100-tal treinen met vertragingen tussen 15 en 30 minuten", zegt Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel. "We verwachten dat alle gevolgsvertragingen tegen 20 uur zo goed als volledig zullen weggewerkt zijn."

Eerder vandaag waren er ook problemen op de lijn tussen Gent en Brussel. Door werkzaamheden was de spoorlijn in Erpe-Mere beschadigd geraakt en moesten alle treinen op de lijn een omweg maken via Denderleeuw. Infrabel heeft de sporen ondertussen hersteld en meldde rond 15.30 uur dat de vertragingen mondjesmaat opgelost zouden moeten worden.

BEKIJK - Computerpanne oorzaak van verstoorde avondspits op het spoor:

Videospeler inladen...

Meest gelezen