Canadese tiener wint jackpot van 48 miljoen dollar bij eerste poging

In Canada heeft een 18-jarig meisje de grote pot van 48 miljoen Canadese dollar gewonnen, ongeveer 33 miljoen euro. Het was de allereerste keer dat ze meedeed. Daarmee is ze de jongste Canadese winnaar ooit die zoveel geld verdient.

De 18-jarige Juliette Lamour zit nog maar in haar eerste jaar op de universiteit, maar heeft net 48 miljoen Canadese dollar gewonnen (33.169.790,40 euro) bij de loterij van Ontario. Hiermee is ze de jongste Canadese winnaar die zoveel geld wint, en dat bij haar eerste deelname. 

Het was haar opa die zei dat ze een lotje moest kopen. Daarna was ze het uit het oog verloren, tot haar collega's haar vertelden dat iemand uit haar dorp de grote pot had gewonnen. Ze ging kijken op de app van de loterij, scande haar lotje en de woorden "Big winner" (grote winnaar) verschenen op haar scherm. "Mijn collega viel op haar knieën van ongeloof", zei ze. "Iedereen was aan het roepen."

Financieel adviseur

Lamour is nog niet van plan om alles te spenderen. Ze wil haar studies geneeskunde nog afmaken en dokter worden. Het grootste deel van het geld wil ze "voorzichtig" investeren met de hulp van haar "financieel adviseur", oftewel haar vader. 

Toch wil ze wel wat plezier halen uit het geld, zei ze aan de Canadese televisiezender Global News. "Zodra de school gedaan is, kiezen mijn familie en ik een continent en gaan we het ontdekken. Ik wil verschillende landen ervaren, hun geschiedenis en cultuur bestuderen, hun eten proeven en naar hun taal luisteren."

Ze hoopt ook dat ze het advies van haar geliefden goed zal opvolgen: "Geld definieert je niet. Het werk dat je doet, zal je definiëren."

Meest gelezen