Foto: Brigada Hesbania

Fans reageren met spandoeken op naamsverandering voetbalstadion Stayen: "Respect voor fans"

Begin februari maakte voetbalclub STVV in Sint-Truiden bekend dat het stadion van naam zal veranderen: 'Daio Wasabi Stayen Stadium'. De verandering heeft te maken met de Japanse naampartner Daio, een internationale wasabiproducent. Fans reageren met spandoeken rond het stadion.

Volgens de spandoeken en berichten op sociale media lijken fans niet tevreden met de naamsverandering van het stadion. "Eens Stayen, altijd Stayen", staat op een groot spandoek aan het stadion in Sint-Truiden. In de buurt hangt ook een doek met "Respect voor fans", en "Wasabi" met een groot kruis door. Al probeerde de club de fans toch tevreden te houden door "Stayen" te behouden in de naam. "STVV is een professionele voetbalclub. Maar bij voetbal hoort ook traditie. Daarom laten we de naam ’Stayen’ niet verloren gaan", schrijft de club op zijn website.

De CEO van Daio, Takayuki Tateishi, is blij met de samenwerking: "Omdat STVV een aantrekkelijk merk is, slagen we er regelmatig in om nieuwe partnerships te sluiten. Dat verbetert niet alleen onze financiële situatie. Het versterkt ook de relatie tussen Haspengouw en Japan op lange termijn", schrijft de club. 

Op de website van STVV blijft de club positief: "De mensen van Daio dragen dezelfde waarden uit als ons, vandaar zien we elkaar als gelijken. We willen allemaal de best mogelijke beleving bieden: Daio in kruiden, Stayen bij een verblijf op de site en STVV als voetbalclub", aldus stadioneigenaar Roland Duchâtelet.

Meest gelezen