Foto: Politiezone Rivierenland

Politie schrijft 11.000 euro aan boetes uit bij grote controle op zwaar vervoer in Willebroek

Politiezone Rivierenland heeft 11.151 euro aan boetes uitgeschreven bij een grote controleactie op zwaar vervoer in Willebroek. Elf voertuigen werden gecontroleerd, waarbij verschillende inbreuken werden vastgesteld. 

In Willebroek heeft de verkeersdienst van politiezone Rivierenland (Bornem, Mechelen, Puurs-Sint-Amands en Willebroek) een grote controleactie gehouden op zwaar vervoer. In totaal werden elf voertuigen gecontroleerd.

Bij de controle werden verschillende inbreuken vastgesteld. Het ging daarbij om inbreuken zoals geen gordel dragen of de vrachtwagen te vol en zwaar laden. Zo was er een vrachtwagen en een tractor die met bakstenen geladen waren die ver bovenuit de laadbak staken. De lading was ook onvoldoende vastgemaakt, waardoor bakstenen dreigden te vallen. Een van de vrachtwagens was ook bijna 5.000 kilogram te zwaar geladen.

Daarnaast was er nog een bestuurder van een lichte vrachtwagen die geen rijbewijs of identiteitskaart kon overhandigen. Uit gegevens van de politierechtbank bleek de man een levenslang rijverbod te hebben. In totaal werd er voor 11.151 euro aan boetes uitgeschreven.

Foto: Politiezone Rivierenland
Foto: Politiezone Rivierenland

Meest gelezen