Zes mannen veroordeeld voor groepsverkrachting in Vorst, daders deelden beelden op Snapchat

Het hof van beroep van Brussel heeft vrijdag zes mannen veroordeeld tot celstraffen van zes tot acht jaar voor de verkrachting van een jonge vrouw, het filmen van de verkrachting en het verspreiden van de beelden via Snapchat. De feiten speelden zich in de nacht van 31 oktober 2020 af in een appartement in Vorst.

Het slachtoffer, een 23-jarige vrouw, diende op 4 november 2020 klacht in bij de politie van Asse. Ze verklaarde verkracht te zijn door meerdere personen en zei dat de beelden van de verkrachting verspreid werden. De vrouw werd uitgenodigd door een vriend voor een feestje op een appartement in de Brusselse gemeente Vorst. Ze was er samen met enkele mannen en twee andere jonge vrouwen. 

Een vriend verplichtte haar om lachgas in te ademen dat in ballonnen zat en om ecstasy te nemen. De vrouw werd in de badkamer en nadien in de salon verkracht door de vriend, terwijl ze quasi buiten bewustzijn was. De vijf andere mannen vergrepen zich nadien elk om beurt aan het slachtoffer. 

Een van de daders filmde de groepsverkrachting. De beelden werden nadien in verschillende videofragmenten gedeeld op Snapchat. Dat sociaal netwerk laat toe om foto's en video's te sturen die verdwijnen nadat de bestemmeling ze bekeken heeft. Maar verschillende personen konden de beelden opslaan en maakten die over aan de politie.

Meest gelezen