Wees voorzichtig op de weg: KMI waarschuwt met code geel voor gladde wegen vanmorgen

Het KMI waarschuwt voor gladde wegen met code geel, en dat voor het hele land behalve de kust. Er is de komende dagen nog meer nachtvorst op komst, al wordt het ook een zonnige week.

Code geel voor gladde wegen geldt nog tot 10 uur overal behalve aan onze kust, meldt het KMI. 

De nieuwe week begint op veel plaatsen met ochtendgrijs, nevel en mist, die lokaal kan aanvriezen. In de Ardennen is het uitkijken voor ijsplekken. In het westen van het land wordt het zonniger, al zal de zon overal geleidelijk doorbreken. De maxima liggen rond +1 graad in de Hoge Venen, rond 5 of 6 graden in het centrum en rond 7 graden in het westen van het land, bij een zwakke tot matige wind.

In de nacht van maandag op dinsdag gaat het in het hele land vriezen. Dinsdag start koud, maar het wordt een zonnige dag. Ook woensdag wordt een stralende winterdag, na opnieuw een ijskoude nacht met vriestemperaturen. Donderdag zou ook overwegend zonnig blijven en droog, al trekt er in de loop van de dag een storing over ons land.

Meest gelezen