Reddingswerkers zoeken naar slachtoffers van een lawine

Lawines in Oostenrijk kosten dit weekend aan acht mensen het leven

Bij verschillende lawines in Oostenrijk zijn dit weekend acht mensen om het leven gekomen. Door hevige sneeuwval en een sterke wind was er de afgelopen dagen meer kans op lawines in de deelstaten Tirol en Vorarlberg. Experten riepen op tot extra voorzichtigheid, maar veel sporters zochten alsnog het avontuur buiten de reguliere pistes op.

Op verschillende plaatsen in Tirol, een deelstaat van Oostenrijk, lieten dit weekend mensen het leven na lawines. 

In het Debanttal stierf de bestuurder van een sneeuwploeg. Zijn voertuig werd verrast door een lawine en meegesleurd. Ook in het Kaunertal werd een lichaam gevonden, vermoedelijk van een 62-jarige vermiste skiër. Toen de hond van de man alleen thuiskwam, alarmeerde zijn familie de hulpdiensten.

Een 32-jarige Chinees kwam om het leven in het bekende skioord Sölden nadat hij van de piste was gegaan. Dat werd ook een 17-jarige Nieuw-Zeelander in Kaltenbach fataal.

BEKIJK - Politieman Viktor Horvath vertelt hoe de reddingsdiensten te werk gingen:

Videospeler inladen...

In Sankt Anton am Arlberg werd een 29-jarige skigids dood teruggevonden, samen met een 33-jarige persoon uit Oostenrijk die hij begeleidde. Door het lawinegevaar was hun zoektocht een tijdlang onderbroken. In Längenfeld in het Ötztal werd een zevende lichaam geborgen.

In de deelstaat Vorarlberg ten slotte werd een skiër dood aangetroffen die de dag ervoor als vermist was opgegeven toen de liften sloten. 

Extra voorzichtigheid

Door hevige sneeuwval en een sterke wind was er de afgelopen dagen meer kans op lawines in Tirol en Voralberg. Experten riepen op tot extra voorzichtigheid, maar toch zochten veel sporters het avontuur buiten de reguliere pistes op. Er werden tientallen lawines gemeld.

Meest gelezen