Brussels Warriors Cricket Club

Neef zamelt geld voor gezin overleden maaltijdkoerier: "Topcoach met een groot hart"

De familie van Sultan Zadran, de Afghaanse fietskoerier en cricketspeler die afgelopen week om het leven is gekomen, heeft een inzamelingsactie op poten gezet. “Wat de steunactie ook oplevert, het zal het leven van Sultan nooit vervangen. Maar ik hoop dat het geld ervoor zorgt dat zijn kinderen naar school kunnen.”

“We hebben de inzamelingsactie opgezet om het gezin van Sultan te kunnen ondersteunen”, vertelt neef Haroon Khan zondag aan BRUZZ. “Zijn vrouw en kinderen wonen in een vluchtelingenkamp in Pakistan. Ze waren financieel volledig afhankelijk van Sultan en leven momenteel niet in de beste omstandigheden. Elke maand stuurde hij geld naar zijn gezin, hij was hun enige hoop. Met het geld dat we inzamelen, hopen we hen alleszins een tijdje vooruit te helpen. Maar het is moeilijk, we gaan momenteel allemaal door een nachtmerrie.”

Sultan en Haroon richtten samen de Brussels Warriors Cricket Club op. “We zijn samen op het idee gekomen om met de club te starten”, vertelt Haroon. “Naast oprichter was hij ook trainer van de U17. Voor de kinderen was hij een topcoach: hij wist perfect hoe hij met hen moest omgaan. En ook de A-ploeg gaat hun batsman missen. Naast een goede vriend en neef, zijn we met dit ongeval ook een van onze beste spelers kwijtgeraakt.”

Sultan was een goede man. Als we iets organiseerden voor het goede doel, stond hij altijd klaar
Haroon Khan, neef

Haroon vertelt dat zijn neef een warm en geliefd man was, in de cricketclub en ver daarbuiten. “Sultan was een goede man. Als we iets organiseerden voor het goede doel, stond hij op de eerste rij om mee te helpen. De kinderen wisten ook dat ze altijd bij hem terecht konden.”

Vorig jaar verbleef Sultan nog zes maanden bij zijn familie in Pakistan. “Toen hij terugkwam, wilde hij echt actie ondernemen”, vertelt Haroon. “Hij wilde de Belgische nationaliteit zodat hij zijn vrouw en kinderen bij zich kon hebben. De afstand was te groot, hij miste hen voortdurend. Ik heb hem beloofd dat we er samen alles zouden doen om zijn gezin weer samen te brengen. Dat was ook bijna gelukt, maar ja..."

Momenteel wachten Haroon en zijn omgeving op meer nieuws van de politie over de precieze omstandigheden van het ongeval. “Maar voor ons is het nu vooral belangrijk we het lichaam van Sultan terugkrijgen zodat we hem naar Pakistan kunnen brengen. De politie heeft ons beloofd dat ze hun best gaan doen om daar zo snel mogelijk voor te zorgen.”

Herdenking

“Wat de steunactie ook oplevert, het zal het leven van Sultan nooit kunnen vervangen”, gaat Haroon verder. “Maar ik hoop dat het geld ervoor zorgt dat zijn kinderen naar school kunnen, daar hechtte hij enorm veel belang aan. Sultan wilde dat zijn kinderen een goede toekomst zouden hebben en hoe moeilijk het momenteel ook is, ik zal er alles aan doen om daarvoor te kunnen zorgen.”

Maandagavond organiseert het Collectif des coursier-e-s / KoeriersCollectief een herdenkingsmoment ter ere van Sultan Zadran op de plaats van de aanrijding. De samenkomst staat gepland om 19 uur op het kruispunt van het Solvayplein en de Koning Albert II-Laan. Haroon laat weten dat ook hij en de cricketclub aanwezig zullen zijn.

Meest gelezen