BelOrta

Eerste Belgische witte asperges van het seizoen geveild bij BelOrta in Sint-Katelijne-Waver

Bij veiling BelOrta in Sint-Katelijne-Waver zijn de eerste Belgische witte asperges verkocht. Ze werden aangevoerd door een teler uit Sint-Katelijne-Waver en verkocht voor 2.000 euro aan een Antwerpse firma in groenten en fruit. De opbrengst gaat naar twee goede doelen. De veiling verhoogde het bedrag daarvoor tot 5.000 euro. 

Bij BelOrta in Sint-Katelijne-Waver, de grootste veiling van het land, zijn de eerste Belgische witte asperges verkocht. Ze werden aangevoerd door Andries De Pauw van De Molenkouter, een teler uit Sint-Katelijne-Waver. Het bedrijf Sebrechts Groenten en Fruit uit Antwerpen kocht ze voor 2.000 euro. Het ging om 8 kilogram. 

"Het is altijd rond begin februari dat de serre-asperges worden aangeleverd", zegt Benny Cuypers van BelOrta. "Daarna komt de beschermde buitenteelt, onder verwarmde plastic kappen. Dat gebeurt om de teelt te vervroegen. De grond moet opgewarmd worden zodat de asperges zouden groeien. De vollegrondsproductie start dan eind maart, begin april, afhankelijk van het weer." Het aspergeseizoen loopt tot eind juni.

De opbrengst van de eerste asperges gaat naar twee goede doelen. De veiling verhoogde het bedrag tot 5.000 euro. De opbrengst zal door Foundation Mechelen vzw gebruikt voor de opening van de Nationale Spelen van de Special Olympics Belgium op 17 mei in het stadion van KV Mechelen. Het andere goede doel, Cis 4 Ever, zamelt geld in voor Kom op tegen Kanker.

Meest gelezen