© Radio 2

Ontploffing in Gentse Rabotwijk met zelfgeknutseld projectiel 

Een ontploffing heeft vorige nacht schade veroorzaakt bij een kapperzaak in de Gentse Rabotwijk. Op camerabeelden is te zien hoe iemand iets in brand steekt en dan wegvlucht. Politie en parket spreken over een zelfgeknutseld projectiel met onder meer vuurwerk. Het onderzoek naar de motieven loopt. 

In de Gentse wijk Rabot heeft in de nacht van zondag op maandag een explosie schade veroorzaakt aan een kapperszaak. Op camerabeelden is te zien hoe een man iets in brand steekt voor de gevel en dan wegvlucht. 

De ontploffing is rond 02.50u gebeurd aan een kapperszaak in de Wondelgemstraat. Een man stak iets in brand voor het pand, nam vermoedelijk nog een foto en vluchtte dan weg. Er volgde een ontploffing waarbij de ingang van de zaak, een glazen deur, vernield werd. Er vielen geen gewonden. Ook de handelszaak naast de kapper en een winkel aan de overkant van de straat raakten licht beschadigd.

Luide knal, enorme lichtflits

Een bewoonster uit de straat vertelt dat ze een enorme knal hoorde en 's nachts in paniek met het gezin naar buiten rende: "Ik denk dat het vandalisme is." Een vrouw die aan de overkant van de straat woont, herinnert zich een felle lichtflits. "We waren meteen wakker en wisten totaal niet wat er gebeurde. Gelukkig waren de hulpdiensten snel ter plaatse." Een nieuwsgierige buurtbewoner zag ook elders in de straat lichte beschadigingen: "Er moet iets brandends weggevlogen zijn."  

We zijn hier niet in Antwerpen, het zal wel meevallen 

buurtbewoner Gentse Rabotwijk

Het parket heeft een branddeskundige aangesteld en DOVO onderzoekt de ontploffing, samen met het labo. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het om een zelfgemaakt explosief zou gaan waar onder meer ook vuurwerk in verwerkt zat. Of het dus louter om een vandalenstreek gaat, is nog onduidelijk. "Het onderzoek naar de dader of daders loopt en in verband met een motief worden alle pistes onderzocht", zegt het parket. "We zijn hier niet in Antwerpen", zegt een andere buurtbewoner. "Het zal wel meevallen." 

Meest gelezen