Radio 2

70.000 "haventoppers" van Port of Antwerp-Bruges krijgen een brooddoos "omdat ze broodnodig zijn"

Port of Antwerp-Bruges bedankt ook dit jaar alle mensen die in de haven werken, de zogenaamde "haventoppers", met een attentie. Vorige week waren de medewerkers in Zeebrugge al aan de beurt, vanaf vandaag doorkruist de haventoppers-camper de haven van Antwerpen. Alle medewerkers krijgen een brooddoos omdat ze volgens het havenbedrijf "broodnodig zijn".

Van 2 tot en met 10 februari rijdt Port of Antwerp-Bruges met een haventoppers-camper rond in Zeebrugge en Antwerpen. Het bedrijf doet dat voor de tweede keer in Zeebrugge en voor de vijfde keer in Antwerpen om alle 70.000 mensen die in de haven werken te bedanken. De medewerkers reageren positief op het initiatief. "Het is fijn dat we een teken van erkenning krijgen", vertelt een van hen.

Vanaf vandaag staat de camper op verschillende locaties in Antwerpen, onder andere bij ExxonMobil, Vollers en Zandvlietsluis. "Onze haven liet ondanks bijzonder moeilijke uitdagingen een sterk resultaat optekenen in 2022", zegt Annick De Ridder (N-VA), havenschepen van de Stad Antwerpen en voorzitter van de raad van bestuur van Port of Antwerp-Bruges. "Dat hebben we te danken aan de enorme weerbaarheid en veerkracht van alle mannen en vrouwen die de economische motor van Vlaanderen draaiende houden. Een waardering van dank voor al deze Haventoppers is dus meer dan gepast."

De medewerkers dragen elke dag opnieuw hun steentje bij aan het succes van onze eengemaakte haven

Jacques Vandermeiren, CEO Port of Antwerp-Bruges

Elke medewerker kan bij de camper een cadeautje komen halen. Dit jaar is het een opvallende rode brooddoos met de symboliek dat de medewerkers broodnodig zijn. "In Port of Antwerp-Bruges zetten tienduizenden werknemers zich in om economie, klimaat, mens en omgeving met elkaar te verzoenen", vertelt Jacques Vandermeiren, CEO Port of Antwerp-Bruges. "Die mensen in Antwerpen en Zeebrugge dragen elke dag opnieuw hun steentje bij aan het succes van onze eengemaakte haven. Met deze attentie willen we hen allemaal persoonlijk bedanken voor het geleverde werk."

Foto: Radio2

Meest gelezen