Verdachte (31) uit Heist-op-den-Berg die ex doodstak in Delft, vandaag al overgeleverd aan Nederland

De man die gisteren na een lange achtervolging vanuit Nederland werd klemgereden op de E19 in Schoten, moet vandaag voor de onderzoeksrechter in Turnhout verschijnen. Die beslist over zijn overlevering naar Nederland. De dertiger uit Heist-op-den-Berg wordt ervan verdacht gisteren zijn ex te hebben doodgestoken op straat in Delft. Twee andere mensen, vermoedelijk haar ouders, werden ook neergestoken en raakten zwaargewond.

De verdachte (31) uit Heist-op-den-Berg zou gisteren rond 11 uur zijn ex-vriendin (33) hebben doodgestoken op straat in Delft, Nederland. Twee andere mensen, vermoedelijk haar ouders, werden ook neergestoken, één van hen raakte daarbij levensgevaarlijk gewond maar is intussen buiten levensgevaar. Ze werden allebei naar het ziekenhuis gebracht. Mogelijk kon hij het niet verkroppen dat zijn ex een einde aan hun relatie had gemaakt, maar dat moet het onderzoek nog uitwijzen. 

De verdachte vluchtte met zijn auto weg richting België. De Nederlandse politie zette massaal de achtervolging in en stak de grens over. Daar nam de Belgische politie de achtervolging over. Dat meldt Gazet van Antwerpen en het nieuws is bevestigd aan onze redactie. Op de E19 ter hoogte van Schoten werd de verdachte zondagmiddag klemgereden en gearresteerd.

De politie in Den Haag kreeg gisterenochtend om 11 uur een melding van een steekincident aan de Frederik Van Eedenlaan in Delft. "Mijn collega's zijn daar meteen naartoe gegaan en troffen er 3 slachtoffers aan. Een 33-jarige vrouw is ter plaatse overleden aan haar verwondingen. Een 55-jarige man en 57-jarige vrouw zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht", zegt Mandy Groenewegen van de politie in Den Haag.

"De achtervolging is in Nederland gestart. We wisten om welk voertuig het ging, en welk kenteken. Er is ook een helikopter ingezet om het voertuig te lokaliseren. De verdachte heeft de grens met België overgestoken. Daar hebben we met de Belgische collega's de verdachte kunnen aanhouden", zegt Groenewegen. 

Hij verschijnt vandaag voor de onderzoeksrechter in Turnhout. Die beslist over zijn overlevering naar Nederland, waar hij voor de feiten berecht zal worden. 

Meest gelezen