Archieffoto

Meer inbraken in Merelbeke, Destelbergen, Melle en Oosterzele: "Dieven zijn aan inhaalbeweging bezig"

Volgens de politiezone Regio Rhode & Schelde zijn er deze winter meer inbraken en pogingen tot inbraak dan de voorbije twee jaar tijdens de coronapandemie. Volgens Yves Asselman, korpschef van de politiezone die Destelbergen, Merelbeke, Melle en Oosterzele omvat, zijn dievenbendes aan een inhaalbeweging bezig. "Tijdens corona waren ook zij technisch werkloos, nu proberen ze de verloren tijd in te halen."

Dankzij de ANPR-camera's die politiezone Regio Rhode & Schelde een aantal jaar geleden aanschafte, werden vorige week nog drie inbrekers op heterdaad betrapt in Merelbeke. Het was al de zoveelste inbraak deze winter, zegt korpschef Yves Asselman.

"We zien dat de frequentie en het aantal inbraken sneller toeneemt dan andere jaren"

Korpschef Yves Asselman

"We hebben door corona twee rustigere jaren gehad, waardoor criminele organisaties ook technisch werkloos waren. Maar nu zijn ze aan een inhaalbeweging bezig. In de wintermaanden, wanneer het langer donker is, zien we altijd een stijging van het aantal inbraken. Dat is een fenomeen dat jaarlijks terugkeert. Nu zien we dat de frequentie en het aantal inbraken sneller toeneemt dan in andere jaren. Ik vermoed dat dat een inhaalbeweging is sinds ze terug op pad kunnen."

Belangrijke tip: bel altijd de politie

Als tip geeft Asselman nog mee om bij elke verdachte situatie zeker de politie te bellen. "We merken dat mensen vaak aarzelen om ons te bellen en ons te storen. Maar daarmee val je ons zeker niet lastig, integendeel." 

Nog een tip: leg niet te veel waardevolle voorwerpen in huis. "Zeker geld en juwelen zijn nog altijd geliefkoosde objecten voor dieven. Als je toch juwelen in huis hebt, leg ze dan niet op een voor de hand liggende plek zoals in een juwelenkistje op je nachtkast. En sluit uiteraard alle deuren."

Meest gelezen