Twee personen opgepakt na zoekactie in Europese wijk in Brussel, "verkoop luxehorloges die fout is gelopen"

Bij een zoekactie in de Europese wijk in Brussel gisterenavond zijn twee personen opgepakt. Dat meldt het Brusselse parket. De klopjacht, waarbij ook helikopters ingezet werden, kwam na een melding over enkele verdachten die mogelijk gewapend waren. Volgens het parket zou het gaan om een verkoop van luxehorloges die fout is gelopen.

Gisterenavond kreeg  de politie een melding van een incident in de Europese wijk in Brussel. Enkele gewapende verdachten zouden zich verschanst hebben in een gebouw. Ook de speciale eenheden en een helikopter van de federale politie werden ingezet.

Uit voorzorg werden verschillende straten afgesloten. Buurtbewoners werd gevraagd binnen te blijven, en degenen die op straat waren, werden verzameld in café The Meeting Point.

BEKIJK - Verschillende straten in Brussel werden door de ordediensten afgezet:

Videospeler inladen...

Rond 22 uur vielen de speciale eenheden een huis binnen, maar pas rond middernacht was het gebied volledig ontruimd en konden alle bewoners naar hun huizen terugkeren. 

Het Brusselse parket meldt dat twee personen opgepakt zijn. "Het gaat volgens de eerste gegevens om een verkoop van luxehorloges die fout is gelopen en waarbij de verdachten vuurwapens zouden gebruikt hebben."

"De hele tijd helikopters"

Margot De Clercq woont in de Karel Martelstraat in Brussel. Haar straat werd de hele avond afgesloten. "Ik hoorde de hele tijd helikopters, maar dat is niet zo uitzonderlijk in de Europese wijk. Maar toen mijn huisgenote belde dat ze de straat niet in mocht, zag ik dat onze straat inderdaad was afgesloten."

"Aan beide kanten van de straat staat een grote politiecombi. Er wordt ook gepatrouilleerd", getuigde Margot. "Toen ik op het balkon ging kijken, maakte de politie meteen duidelijk dat ik terug naar binnen moest."

Meest gelezen