Foto: Brandweer Brussel

Auto belandt in gevel van café in Sint-Jans-Molenbeek: twee zwaargewonden

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is vanmorgen een auto in de gevel van een café beland. Daarbij raakten twee personen zwaar gewond. Geen van beiden verkeert in levensgevaar.

Het ongeval vond omstreeks 05.30 uur plaats in de Vier Windenstraat in Sint-Jans-Molenbeek. De bestuurder van een personenwagen verloor er om een nog onduidelijke reden de controle over het stuur, waarna de wagen eerst tegen een stelling botste en vervolgens tegen de gevel van een café knalde.

"De dokter van het MUG-team heeft de passagier, met duidelijke instructies, begeleid om zichzelf te bevrijden uit zijn benarde positie", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "De bestuurder en de passagier waren beiden bij bewustzijn en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Hun toestand is bevredigend. De brandweer stabiliseerde de stelling met steunbalken en hebben de dwarsbalk boven de vitrine van het café gestut."

Meest gelezen