Archiefbeeld van Zelenski en Alexander De Croo in Kiev, Oekraïne.

Oekraïense president Zelenski komt donderdag mogelijk naar Brussel

De Oekraïense president Volodimir Zelenski komt mogelijk donderdag naar Brussel om er een Europese top bij te wonen. Een programma is nog niet bekend, omwille van veiligheidsredenen. Mogelijk spreekt hij er in een speciale zitting het Europees Parlement toe.

Het zou Zelenski's tweede buitenlandse reis zijn sinds het begin van de oorlog in Oekraïne. In december vorig jaar reisde hij naar de Verenigde Staten om meer militaire steun te vragen in het Amerikaans Congres. Een bezoek aan Brussel hangt al een tijd in de lucht. Zelenski benadrukte deze week nog in een persconferentie dat zo'n reis heel wat veiligheidsrisico's met zich mee brengt. 

Afgelopen vrijdag vond in de Oekraïense hoofdstad Kiev nog een Europees-Oekraïense top plaats. De Europese leiders beloofden er extra steun en nieuwe sancties tegen Rusland. Of Oekraïne lid kan worden van de EU, konden ze toen niet garanderen.

Meest gelezen