Man die agressief aan auto hing in Brugge moet niet voor rechter verschijnen

De man die vorig jaar na een geval van verkeersagressie in Brugge lange tijd aan een auto bleef hangen, wordt niet vervolgd. Het parket van West-Vlaanderen heeft de zaak na een onderzoek geseponeerd. 

De beelden van de verkeersagressie gingen in oktober viraal op sociale media. Aan het kruispunt aan de Krakelebrug is een man te zien die zijn fiets voor een auto plaatste die staat te wachten aan de verkeerslichten. Daarna sloeg de man op de spiegel en de ruit van de wagen.

De bestuurder reed vervolgens weg, maar de man bleef volharden en bleef lange tijd vasthangen aan de auto. Het leverde hem de spottende naam van "autosurfer" op. De man en de bestuurder hebben daarna allebei klacht neergelegd. 

Het parket heeft de zaak nu onderzocht en heeft beslist om geen van beiden voor de rechter te brengen. Het parket oordeelt dus eigenlijk dat er geen zware strafbare feiten zijn gepleegd. Wat de aanleiding en de context van de zaak is, werd niet gecommuniceerd.

Herbekijk de beelden van het opvallende incident:

Videospeler inladen...

Meest gelezen