Burgemeester sluit Thai Wok Express in Vilvoorde: “Opeenstapeling van problemen en inbreuken”

Op last van burgemeester Hans Bonte (Vooruit) wordt horecazaak Thai Wok Express op het Heldenplein in Vilvoorde gesloten. Ook de Mr Burger even verderop, die in dezelfde vennootschap zit, mag niet openen. Volgens Bonte komt het door een opeenstapeling van problemen en inbreuken. Uitbater Mounir Touzani zegt de beslissing niet te begrijpen.

Twee horecazaken in Vilvoorde moeten sluiten omwille van meerdere inbreuken, vertelt burgemeester Bonte: “Het gaat om twee zaken die voor een stuk in eenzelfde vennootschap zitten”, legt hij uit. “Ze zijn meermaals tegen de lamp gelopen bij de federale inspectiediensten en er is ook een probleem van brand- en zelfs voedselveiligheid, zo werd op een bepaald moment vastgesteld. Er zijn hoorzittingen geweest met de eigenaar, maar er is dus ook een negatief advies ten aanzien van de vennootschap en personen erachter vanwege de politiediensten.”

"Geen andere oplossing"

Bonte ziet geen andere oplossing meer: “Kortom: het restaurant is van geen kanten in orde. Omdat er herhaaldelijk problemen worden vastgesteld, voel ik mij verplicht een moeilijke beslissing te nemen.”

De Thai Wok Express was dinsdagmiddag gewoon nog open. “Maar de politie zal vandaag of morgen naar daar gaan om de zaak te sluiten. Dat is meteen voor onbepaalde tijd.” De Mr Burger even verderop is zelfs nog nooit open geweest. “Ook daar is er een zwaar negatief advies van de politie dat dit voor problemen zal zorgen.”

Ongeloof

Eigenaar Mounir Touzani reageert vol ongeloof: “Ik weet van niets. Nog nooit heb ik hier problemen gehad. Drie maanden geleden dachten ze dat hier een jobstudente in het zwart werkte omdat ze haar contract niet had getekend, maar dat waren we gewoon vergeten. Twee weken geleden was er ook een inspectie. Net zoals overal valt er wel eens iets van voedsel op de grond bij het klaarmaken, maar hier werd dat dan meteen genoteerd door de inspectie." Volgens Touzani gaat de zaak erg hygiënisch te werk.

"Bereid tot alles"

Touzani zit in zak en as. “Ik doe nochtans alles wat ze mij vragen. Een nieuwe brandblusser voorzien of een elektriciteitsprobleem oplossen doe ik meteen. Al mijn klanten komen hier ook graag. Ik heb met niemand problemen gehad op de vier jaar dat ik hier ben. Mr Burger zou ik als bijkomende zaak openen. De burgemeester stuurde me dat dat niet mocht. Alles is gloednieuw nochtans. Ik heb de vennootschap dus verkocht maar de nieuwe eigenaar mag ook niet openen.”

“Ik ben heel ontgoocheld en triest. Ik heb hier vier jaar elke euro die ik heb ingestoken. Ik ben zelfs gestopt met voetballen om een restaurant te openen en een normaal leven te leiden. Alles wat ik heb, heb ik in het restaurant gestoken. Als zelfstandige heb ik niks meer opzij staan. Ook voor mijn kok en de rest van het personeel is dit heel erg. Ik wil hierover met de burgemeester praten. Ik ben bereid om alles te doen om het restaurant open te houden.”

Meest gelezen