Ivan Put

Chinees mensensmokkel- en prostitutienetwerk opgerold in Alhambrawijk

De federale politie heeft in de Brusselse Alhambrawijk 26 huiszoekingen uitgevoerd waarbij 27 verdachten werden opgepakt in het kader van een onderzoek naar een Chinees mensensmokkel- en prositutienetwerk. Het is het resultaat van twee jaar onderzoek, zegt de woordvoerder van de federale politie, Eric Van Duyse.

Deze ochtend rond 5 uur is de politie binnengevallen op 26 plaatsen in de Alhambrawijk in Brussel. Naast 27 verdachten, werden ook evenveel slachtoffers gevonden. Allen blijken van Chinese origine, aldus de woordvoerder.

Ook de meeste verdachten waren Chinees, drie verdachten hebben de Belgische nationaliteit. Eveneens werd voor het onderzoek een man in Spanje opgepakt.

Tijdens de huiszoekingen werd eveneens 90.000 euro en 20.000 Amerikaanse dollar cash aangetroffen. Opvallend was ook de vondst van 4.000 kilogram in munten, aldus Van Duyse.

Gedwongen

De criminele organisatie zou in China vrouwen geronseld hebben om hen over te brengen naar Europa. Hier werden ze vervolgens gedwongen om zich te prostitueren.

Het onderzoek is onder leiding van een Gentse onderzoeksrechter, die ook huiszoekingen had bevolen in onder meer Antwerpen en Charleroi.

Het buurtcomité van de wijk Alhambra trekt al langer aan de alarmbel over het Chinese prostitutienetwerk.

Meest gelezen