Foto: Radio2

Driesterrenchef Viki Geunes bedenkt gezonde maaltijden voor Antwerpse dokwerkers: "Boordevol groenten en energie"

In SCHAFT in Kallo heeft sterrenchef Viki Geunes vier nieuwe gerechten voorgesteld die havenarbeiders elke dag kunnen eten. "Gezonde bordjes boordevol groenten en energie als alternatief voor de Vlaamse klassiekers", zegt Geunes op Radio 2. Het gaat om een initiatief van werkgeversorganisatie CEPA voor de drie gaarkeukens in de haven van Antwerpen.

Wie binnenstapt in één van de drie SCHAFT-restaurants voor havenarbeiders in de Antwerpse haven, ruikt meteen de geur van frietjes. Maar vanaf vandaag krijgen de vol-au-vent en het stoofvlees concurrentie van vier nieuwe gezonde dagschotels van sterrenchef Viki Geunes. "Ons hoofdkantoor kijkt bij wijze van spreke uit op restaurant Het Zilte (***) en Viki zei als bij wonder "ja" op ons voorstel om gezonde maaltijden voor onze dokwerkers te bedenken", zegt Paul Valkeniers van CEPA, de werkgeversorganisatie in de haven.

"Ik heb twee  vlees- en twee vismaatijden bedacht boordevol energie én groenten. De dokwerkers leveren noeste arbeid dus mikken we op gezonde dagschotels met voldoende koolhydraten", zegt Viki Geunes. "Vandaag lanceren we de geglaceerde en licht gerookte zalm met een selderremoulade, kappertjes en kruidige aardappelen. Er komt nog een Aziatische noedelgerecht met heilbot, eentje met kip en een heerlijke kalfsschenkel met witloof." 

Geunes heeft de vier gerechten gecreëerd die de chefs in de gaarkeukens week na week op het bord zullen toveren. "Hier gaan we niet met pincetjes werken zoals in Het Zilte maar de essentie van gezond en lekker eten zit in elk bord", aldus Geunes.

Willen dokwerkers hun frietjes ruilen voor gezonde kost? Radio 2 zocht het uit

De vier nieuwe gerechten worden blijvend opgenomen in het menu van de gaarkeukens van SCHAFT. Havenarbeiders betalen 7 euro voor een dagschotel, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom, al betalen zij met 10 euro iets meer.

Meest gelezen