AP

Gentse vzw zamelt al 55.000 euro in voor slachtoffers van aardbeving

De Gentse vzw Helping Hands heeft op één dag tijd al 55.000 euro ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. "Naast geld, zamelen we nu ook dekens en tenten in, omdat het op dit moment vriest in Turkije", aldus Kadir Bicici, één van de vrijwilligers van vzw Helping Hands. 

"Ik ben in shock na alles wat er gebeurd is in mijn thuisland", vertelt Kadir Bicici vanochtend in "Goeiemorgen Morgen!" op Radio 2. Bicici is één van de vrijwilligers van vzw Helping Hands. De organisatie werd tien jaar geleden opgericht door zes vrijwilligers met Turkse roots. "De beelden die we binnen krijgen, zijn schrijnend. We proberen in contact te blijven met mensen uit de getroffen regio, maar dat is niet evident. Het is daar chaos."

Sneeuw en temperaturen tot -5 graden Celcius

De Gentse vzw startte meteen met een geldinzamelactie. "Op één dag tijd, hebben we 55.000 euro opgehaald. Dat is onvoorstelbaar." Naast geld is er volgens Bicici ook nood aan goederen. "We zijn op zoek naar dekens en tenten. Het is momenteel heel erg koud in Turkije. 's Nachts wordt het -5 graden Celcius en het sneeuwt ook. Spullen om de mensen warm te houden, zijn dus broodnodig."

Meest gelezen