Limburgse hulpverlening voor slachtoffers aardbeving in Turkije en Syrië komt op gang

In Limburgse gemeenten met een Turkse gemeenschap komen steunacties op gang voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Sommige organisaties opteren voor geldinzamelingen, andere vragen dekens en warme kleren.

Het zijn vooral de Limburgse gemeenten met een Turkse gemeenschap waar hulpacties op gang komen. In Beringen is de moskee gestart met een geldinzameling.

Ook andere organisaties hebben initiatieven genomen. Zo zamelt voetbalclub KFC Paal-Tervant tenten, dekens en kleding in. Verschillende clubleden hebben immers Turkse roots. Ze vragen de spelers, supporters en hun familie om spullen mee te brengen tijdens de trainingen.

Overspoeld met giften

De Selimiye Cami Moskee in Heusden-Zolder is gisteren en vandaag overspoeld met giften om de slachtoffers van de aardbeving te steunen. Er is opgeroepen om vooral dekens, warme kleding, EHBO-kits en verzorgingsproducten zoals pampers, shampoo of tandenborstels te brengen. "Vanavond zal er een vrachtwagen vertrekken richting het rampgebied", zegt vrijwilligster Sibel Denizoglu. "We hebben al zoveel spullen ontvangen, dat we waarschijnlijk niet alles in de vrachtwagen gaan kunnen laden. Alle overige spullen gaan we schenken aan Sint-Vincentius Heusden-Zolder en lokale asielcentra."

Vrijwilligers zijn een hele dag in de weer om alle spullen in te pakken voor het transport dat later op de avond zal vertrekken richting rampgebied.

Meest gelezen