Maria Colemont-Jacobs Foto: Internetgazet Beringen

Maria Jacobs-Colemontstraat zal de eerste straat in Beringen zijn die vernoemd is naar een vrouw

De Maria Jacobs-Colemontstraat zal de eerste straat met een vrouwelijke naam van Beringen zijn. De straat zal 8 maart, op Internationale Vrouwendag, feestelijk geopend worden. De straat is vernoemd naar Maria Colemont-Jacobs, de eerste vrouw in het stadsbestuur van Beringen.

De Maria Jacobs-Colemontstraat is vernoemd naar Maria Colemont-Jacobs, ook wel gekend als 'madammeke Jacobs'. Het zal de eerste straat met een vrouwelijke naam in Beringen zijn, vernoemd naar de eerste vrouw in het stadsbestuur van Beringen. Ze zetelde in het totaal 24 jaar lang in de gemeenteraad en het schepencollege. Ze overleed in Beringen op 11 februari  1995.

De nieuwe straat ligt in deelgemeente Koersel, ter hoogte van het binnengebied van de Roerdompstraat, Molendijk, Zandstraat en Nachtegaalstraat. De straat zal op Internationale Vrouwendag (8 maart) feestelijk geopend worden.

Zusters van Mariastraat

Toch is het niet de eerste straat die naar vrouwen verwijst. Heel wat inwoners van Beringen vonden enkele jaren geleden dat het hoog tijd was voor wat meer straten met een vrouwelijke naam. Ze trokken aan de mouw van het stadsbestuur en kregen de Zusters Van Mariastraat in deelgemeente Beverlo. Niet veel later ontstond wat ophef over die naam, omdat de straat vernoemd is naar meerdere vrouwen en niet naar één enkele vrouw. Om daaraan tegemoet te komen, heeft het stadsbestuur besloten om werk te maken van de Maria Jacobs-Colemontstraat.

Meest gelezen