Chayenne Van Aarle na haar overwinning vorig jaar.

Miss België Chayenne Van Aarle raakt gewond bij zwaar ongeval op E17, ze is buiten levensgevaar

Miss België Chayenne Van Aarle (23) is vanmiddag zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht na een verkeersongeval op de E17 in Kruibeke. Ze kwam met haar auto onder een oplegger van een vrachtwagen terecht en moest door de hulpdiensten uit het wrak bevrijd worden. Ze is niet in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde rond 13.30 uur op de E17 ter hoogte van Kruibeke, in de richting van Antwerpen. In de staart van een file kwam Chayenne Van Aarle met haar auto terecht onder de oplegger van een vrachtwagen. Ze zat gekneld in het voertuig en werd door de hulpdiensten bevrijd en naar het Middelheimziekenhuis in Antwerpen overgebracht.

Volgens Darline Devos, organisatrice van Miss België, verkeert ze niet in kritieke toestand. "Als je de foto's ziet, zou je het ergste verwachten. Maar ik heb zonet gehoord dat ze niet in levensgevaar is. Een enorme opluchting", vertelt ze op Radio2. "Ze heeft heel veel kneuzingen en haar oogkas is gebroken, maar het belangrijkste is dat ze buiten levensgevaar is."

Wat met de missverkiezing aanstaande zaterdag?

Van Aarle is bezig aan haar laatste week als Miss België. Komende zaterdag, 11 februari, vindt de finale van de missverkiezing plaats in het Proximus Theater in De Panne. "De finale zal doorgaan, maar wellicht zonder Chayenne. Heel jammer, want ze is een echt podiumbeest en keek er enorm naar uit", zegt Devos.

"Chayenne zou de show openen met een zangoptreden. We hebben een videoclip gemaakt van dat liedje, dus dat kunnen we uitzenden, maar dat is toch niet hetzelfde als live een liedje zingen", gaat de organisatrice verder. "Chayenne zou ook onze backstage presentatrice zijn, omdat ze perfect tweetalig is. Daarvoor zijn we nog op zoek naar een oplossing." 

Ten slotte zou Van Aarle ook, zoals de traditie het voorschrijft, het kroontje doorgeven aan de nieuwe Miss België. "Dat zal ik dan doen, dat heb in coronatijden ook gedaan", besluit Devos.

De auto van Van Aarle na het ongeval.
© Pieter Van Hecke

Meest gelezen