foto Google Streetview - N9 tussen Gent en Lievegem

Niet meer parkeren aan kruispunten op N9 in Mariakerke voor betere zichtbaarheid

De stad Gent wil de zichtbaarheid verhogen op de N9 in Mariakerke en schrapt daarom parkeerruimte voor auto’s en vrachtwagens rond de kruispunten. De maatregel zal over een afstand van 2 kilometer gelden. Ook aan de in- en uitritten van de baanwinkels en het woonzorgcentrum worden de bestaande parkeerverboden uitgebreid. 

De stad Gent zal parkeerverboden instellen of uitbreiden aan de verschillende kruispunten op de N9 in Mariakerke. Dat blijkt uit een vraag van gemeenteraadsleden Stijn De Roo (CD&V) en Christiaan Van Bignoot (Open VLD) aan schepen Filip Watteeuw (Groen). Het moet de zichtbaarheid voor mensen die de N9 op willen rijden verbeteren. De maatregel komt er over een traject van 2 kilometer, van de Vaartstraat tot aan de R4. 

Ook aan de in- en uitritten van grote winkels langs de steenweg én aan het woonzorgcentrum komt er meer ruimte om de zichtbaarheid er te verhogen. De maatregel komt er na een advies van het Agentschap Wegen en Verkeer. Gent werkt de details nu uit, als het Agentschap groen licht geeft kan de uitrol starten. 

'Forgiving road'

De stad Gent volgt voor de parkeerverboden het principe van de ‘forgiving road’. Dat betekent dat mensen die een voorrangsweg oprijden een breed zicht hebben en zo goed kunnen inschatten dat ze kunnen afslaan. Als er op bepaalde plekken minder vrachtwagens en auto’s geparkeerd staan, wordt de situatie volgens de stad veiliger. 

Meest gelezen