© Emiel Tack

Nieuw sportcomplex in Zelzate: werken zijn begonnen

In Zelzate is de bouw begonnen van een nieuw sportcomplex. In totaal zullen zo'n 500 sporters er hun intrek nemen, want het complex wordt de nieuwe thuishaven van verschillende sportclubs. Het project zou tegen september klaar moeten zijn.

Vandaag hebben Zelzaats burgemeester Brent Meuleman (Vooruit) en schepen van Sport Luc Van Waesberghe (Vooruit) de eerste spadesteek gezet voor het nieuwe sportcomplex aan Zelzate-Zuid. Vanaf september zullen er meerdere sportclubs hun intrek nemen: KVV Zelzate, twee recreatieve voetbalploegen, de Koninklijke Judoclub Zelzate en de lokale petanque– en duikclub. 

Moeilijk dossier

"We zijn heel verheugd dat dit sportcomplex er eindelijk komt", zegt Stefaan Luca, voorzitter van KVV Zelzate. "Ik ben al 9 jaar voorzitter ondertussen. Ongeveer 8 jaar daarvan heb ik gezwoegd en gelobbyd voor een nieuw complex dat past bij het niveau waarop we voetballen."

Ook burgemeester Meuleman is blij dat de bouw eindelijk is gestart. "Het dossier heeft veel tijd en moeite gekocht. Vandaag is een heuglijk moment, dit wordt een nieuwe sporttempel met een grote meerwaarde voor Zelzate", stelt hij. "De huidige accommodatie van die sportclubs is verouderd en voldoet niet meer aan de sportieve ambities."

Oude sportsite wordt woonwijk

De oude sportsite in de Verbroederingslaan wordt omgebouwd tot een woonzone. "De site wordt verkaveld, er komt een woonwijk. Het wordt een mix van sociale woningen en privaat wonen. Ik hoop dat het veel jonge gezinnen aantrekt", besluit de burgemeester. In totaal komen er 214 woningen.

Meest gelezen