James Arthur Photography

Ook kinderdagverblijf Mippie en Moppie 1 in Keerbergen is vergunning definitief kwijt

In Keerbergen is de vergunning van kinderdagverblijf Mippie en Moppie 1 definitief ingetrokken. Dat meldt het Agentschap Opgroeien. Vorige week moest ook al een andere vestiging van de groep Mippie en Moppie dicht na wantoestanden in de crèche. De gemeente Keerbergen werkt volop aan alternatieven om de kinderen op te vangen.

De vergunning van Mippie en Moppie 2 in Keerbergen werd in november "wegens hoogdringendheid" tijdelijk ingetrokken nadat er beelden waren opgedoken van een peuter die in zijn slaapzak aan zijn bedje werd vastgebonden met ducttape. Na een analyse van het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VEK) trok het Agentschap Opgroeien de vergunning vorige week woensdag definitief in. 

Nu moet ook Mippie en Moppie 1, een andere vestiging van dezelfde groep, definitief de deuren sluiten. In totaal zijn 42 kinderopvangplaatsen weggevallen: 24 plaatsen bij Mippie en Moppie 1 en plaats voor 18 kinderen bij Mippie en Moppie 2. De gemeente Keerbergen is op zoek naar noodopvang voor de ouders van de kinderen die nog geen andere oplossing hebben gevonden.  

Noodopvang

"Een groot aantal van die kinderen heeft een nieuwe plek gevonden bij onthaalouders of andere crèches in de buurt", vertelt schepen van Kinderopvang, Liesbeth Claesen (CD&V). "Maar nog niet iedereen heeft een plaatsje gevonden. Voor hen zijn we op zoek naar noodopvang. Het is een optie om in de lokalen van het kinderdagverblijf een gemeentelijke opvang op te zetten. Dat organiseren zou wel nog minstens een maand duren. Ook voor de lange termijn zoeken we nog naar een oplossing, want noodopvang mag maximum 18 maanden ingericht worden."

De vergunningen van de drie andere vestigingen van Mippie en Moppie in Zemst, Hofstade en Weerde zijn nog tijdelijk geschorst. Het is nog niet duidelijk of die kinderdagverblijven opnieuw open mogen.

Meest gelezen