Vanaf volgend schooljaar zouden zo'n 80 kinderen terecht kunnen in de nieuwe school
foto: Optimum

Plannen voor nieuwe basisschool in Genkse wijk Sledderlo: nadruk op wetenschap en taal

In Genk is de vzw Optimum van plan in september een pluralistische basisschool te openen in de wijk Sledderlo. De nadruk zal in de nieuwe school komen te liggen op STEM-vakken zoals wetenschap, techniek en wiskunde. Maar ook de taalachterstand zal worden aangepakt. 

De vzw Optimum is al 3 jaar actief in Genk als onderwijsorganisatie, ze doet dat met huiswerkbegeleiding voor kinderen en workshops voor jongeren. “We wilden meer focussen op taalarmoede en STEM-technieken zoals wetenschap, wiskunde en techniek”, vertelt coördinator Ramazan Erbas. “Intussen zijn we een door de Vlaamse overheid erkende STEM-academie en hebben we gemerkt dat we een meerwaarde zijn in het Genkse onderwijslandschap.” 

We willen de drempel naar secundaire scholen waar STEM-vakken gegeven worden, wegwerken
Coördinator Ramazan Erbas

Optimum merkte dat er weinig doorstroming is van leerlingen naar de secundaire scholen waar STEM-vakken gegeven worden. “We willen de drempel naar deze scholen wegwerken door de vakken al aan te bieden in het basisonderwijs”, laat Erbas weten. Optimum benadrukt dat er veel goede scholen zijn in Genk, maar wil nog verder gaan. “We hebben heel veel verborgen talenten in Genk, en die willen we ontdekken met de hulp van deze school.” 

De school zal plaats hebben voor 80 leerlingen met 4 graadklassen. Volgende maand zitten vertegenwoordigers van Optimum vzw samen met het stadsbestuur over de plannen.

Meest gelezen