Google maps

Spoedarts van Sint-Jozefskliniek in Izegem aan beterhand na mesaanval, vriend van dader buiten levensgevaar

De spoedarts die gisteren met een mes is gestoken in de Sint-Jozefskliniek in Izegem is aan de beterhand. Hij zal waarschijnlijk snel weer aan het werk kunnen. De dader had ook zijn eigen vriend aangevallen. Die is nog altijd zwaargewond, maar wel al buiten levensgevaar.

De spoedarts raakte gisteren lichtgewond bij het steekincident in de Sint-Jozefskliniek in Izegem. Een verwarde man was samen met zijn vriend via de spoeddienst binnengekomen. Daarna had de man de dokter gestoken met een mes, ook zijn eigen vriend kreeg messteken. 

De spoedarts zal wellicht maar enkele dagen buiten strijd zijn. De verwondingen die hij gisteren opliep bij het steekincident, vallen al bij al mee. De vriend van de dader is zwaargewond, maar hij is wel buiten levensgevaar. 

Begeleiding voor medewerkers

Het personeel van het ziekenhuis is geschrokken van het incident. "Natuurlijk is dat wel schrikken", zegt algemeen directeur Bernard Ceriez. "De zorgverleners op de spoedopname zijn voorbereid op het feit dat er moeilijke momenten zoals agressie kunnen komen. Uiteraard is niemand voorbereid op een mes dat wordt getrokken."

 "Vandaag verloopt alles vrij rustig op de spoedafdeling. Ik ben er daarnet nog even geweest. De medewerkers blijven kalm. Ze hebben ook de dag zelf nog psychologische ondersteuning gekregen en ze kunnen daar nog verder gebruik van maken als ze dat wensen."

Meest gelezen