Stefaan uit Tielt brengt erotisch kookboek uit met 50 Italiaanse recepten

Kok en auteur Stefaan Daeninck heeft een opvallend boek geschreven: een erotisch kookboek met de titel: "Vijftig tinten amore". Het boek bestaat uit 50 Italiaanse recepten, maar het heeft ook sensuele verhalen. "Een boek dat je met valentijn zeker plezier zal bezorgen", zegt Stefaan.

Na "Vijftig tinten kip" en "Vijftig tinten balletjes" heeft Tieltenaar Stefaan Daeninck een nieuw kookboek uit. In "Vijftig tinten amore" brengt hij recepten samen met erotische verhalen. "Het verhaal begint op de vooravond van een reis naar Italië van een jong koppel", licht Daeninck een tipje van de sluier. 

"Ze gaan iets eten in een Italiaans restaurant. De jongedame bestelt er een pizza hawaï. Omdat je in Italië zoiets niet ongestraft doet, beslist haar vriend om alleen op reis te vertrekken. Daar kruist een mysterieuze schone zijn pad en beleeft hij sensuele avonturen."

In het boek staan 50 recepten van Italiaanse gerechten die allemaal gelinkt zijn aan het verhaal. Van ossobuco alla milanese tot Venetiaanse tiramisu. "Zoals altijd heb ik alle gerechten zelf bereid en geproefd. Dat hoort bij de stiel", zegt Stefaan.

Lees-, kook- en kijkboek

Een kookboek uitbrengen is niet zo evident in tijden waar je op het internet gratis duizenden recepten vindt. "De wereld van de kookboeken staat serieus onder druk. Daarom proberen wij met ons lees-, kook- en kijkboek iets vernieuwends op de markt te brengen. Sowieso zal je een leuk verhaal gelezen hebben en misschien ook inspiratie opgedaan om ’s avonds iets lekkers klaar te maken."

Koken is altijd een beetje erotiserend en als je een wilde fantasie hebt, kan je daar heel leuke dingen mee doen.

Niet toevallig ligt het boek de week voor valentijn in de winkel. "Het is een ideaal en origineel cadeau", zegt Stefaan. Het is uitgegeven door Lannoo en kost 22,99 euro.

Meest gelezen