Twee verdachten van oplichting 89-jarige man in Turnhout aangehouden voor bankkaartfraude

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft twee verdachten aangehouden voor de oplichting van een 89-jarige man in Turnhout. Die had het bezoek gekregen van een valse bankmedewerker die zijn bankkaart en pincode had meegenomen. Nadat de oplichter was langsgeweest, verdwenen er enkele duizenden euro's van de bankrekening van het slachtoffer.

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft twee verdachten aangehouden die de politie vorige week kon oppakken. De twee zouden betrokken zijn bij een geval van bankkaartfraude in Turnhout. Het slachtoffer, een 89-jarige man, werd eerst gebeld door een valse bankmedewerker. Die beweerde dat er verdachte betalingen waren gebeurd met de bankrekening van het slachtoffer. De zogezegde bankmedewerker zei dat er nog iemand zou langskomen om de bankkaart van de man op te halen. Dat gebeurde ook. De tweede man nam niet alleen de bankkaart van het slachtoffer mee, maar ook de pincode. 

Duizenden euro's verdwenen

Nadat de man was langsgeweest, merkte het slachtoffer dat in korte tijd enkele duizenden euro's van zijn bankrekening verdwenen. Er werd geld afgehaald in Turnhout en Oud-Turnhout en er waren dure aankopen in een elektrozaak. Na onderzoek werd in het Oost-Vlaamse Aalter enkele dagen later de auto van een verdachte onderschept. Daarin zat een vrouw, afkomstig uit Nederland. Ze werd herkend op camerabeelden op plaatsen waar er misbruik was gemaakt van de bankkaart.

Enkele uren later kon de Politie Regio Turnhout in Turnhout een tweede auto onderscheppen die in verband kon worden gebracht met de bankkaartfraude. Ook de bestuurder van deze auto werd gearresteerd. De politie heeft aanwijzingen dat de twee verdachten nog op andere plaatsen in ons land slachtoffers hebben gemaakt. Die feiten worden nu verder in kaart gebracht.

Opletten met doorgeven van bankgegevens

De politie waarschuwt nog maar eens om nooit bankgegevens of andere vertrouwelijke informatie te delen met anderen, ook niet aan de telefoon, met iemand die beweert een medewerker van de bank te zijn. Bankinstellingen zullen een eventueel misbruik van een bankrekening nooit telefonisch met een gedupeerde afhandelen en ook niet vragen om vertrouwelijke informatie met hen te delen. 

Meest gelezen