Uitslaande brand in zetelbedrijf Zoink in Lommel

Om 7 uur vanmorgen is er brand uitgebroken in een zetelbedrijf op het industrieterrein Maatheide in Lommel. De brandweer is massaal ter plaatse.

Het vuur ontstond in het bedrijf Zoink waar zetels gemaakt worden op Maatheide in Lommel. Het is ontstaan rond 7 uur vanmorgen. De korpsen van Lommel, Bree, Pelt en Leopoldsburg zijn met 50 brandweermensen ter plaatse om het vuur onder controle te krijgen. De oorzaak van de brand is voorlopig nog niet bekend. Er hangt een enorme rookwolk over de buurt.

De brandweer probeerde vooral te voorkomen dat de vlammen oversloegen op het bedrijf ernaast. In de loop van de ochtend raakte het vuur onder controle, maar was er wel nog veel rook. Meetploegen gingen in de buurt de rook checken, maar die was vooral opgestegen en amper neergeslagen op de grond. 

De schade in het bedrijf Zoink is enorm. Er was niemand aanwezig op het ogenblik dat het vuur ontstond. De eigenaar verbleef in het buitenland. De brandweer blijft nog een hele tijd op het bedrijfsterrein om toezicht te houden en na te blussen.

Meest gelezen