Minderjarige opgepakt voor drie brandstichtingen in Olen en Noorderwijk

De Politiezone Neteland heeft een verdachte opgepakt voor drie brandstichtingen gisteravond. Het gaat om een jongen van 16 jaar. In Olen werd een kleine aanhangwagen in brand gestoken. In Noorderwijk, bij Herentals, vatte een stal vuur. Onderweg werd ook nog hooi in brand gestoken.

De Politiezone Neteland heeft een verdachte gevat voor drie brandstichtingen maandagavond. Eerst werd aan Hezewijk in Olen een kleine aanhangwagen in brand gestoken. In Noorderwijk, een dorp van Herentals, vatte een stal vuur. Tussen die twee plaatsen werd er onderweg ook nog hooi in brand gestoken. 

"Een getuige had de verdachte opgemerkt. Het gaat om een jongen van 16 uit Olen", zegt Kristof Aerts van het parket. "Hij werd opgepakt door de politie en zal nu voor de jeugdrechter moeten komen." Uit het onderzoek moet blijken wat de jongen bezielde.

Meest gelezen