Jeffrey Roos

Wegenwerken in zone van gasexplosie Oostende worden heropgestart

Het parket laat weten dat het kruispunt op de hoek van de Christinastraat en de Ooststraat vrijgegeven wordt. De werken worden opnieuw opgestart. Die lagen stil door de gasexplosie van oktober 2022. Ze zullen vier weken duren. 

Vorig jaar, op 13 oktober was er tijdens de wegenwerken een zware gasexplosie, door een arbeider die met zijn kraan een gasleiding had geraakt. Drie mensen raakten zwaargewond. Veel huizen en winkels waren beschadigd. Het parket moest alles onderzoeken, waardoor de werken tot vandaag stil lagen. Tot onvrede van de buurtbewoners en de handelaars, want er kwam nauwelijks nog volk over de vloer in de winkels. 

Vier weken

"We kregen deze morgen het bericht van het parket dat het kruispunt eindelijk werd vrijgegeven", vertelt eerste schepen, Björn Anseeuw (N-VA). "Dat betekent dat de werken hervat kunnen worden. De aannemer is dan ook meteen gestart met de resterende rioleringswerken die nog dienden te gebeuren. Volgende week kunnen dan de andere nutsmaatschappijen starten met hun werken. En als alles meezit, dan kunnen we de week daarop starten met de bovenbouw, de fundering en de betegeling dus."

Dat betekent dat het kruispunt binnen drie à vier weken afgewerkt kan zijn, begin maart 2023. 

Meest gelezen