Antwerpse drugscrimineel "De Algerijn" opnieuw veroordeeld tot 8 jaar cel, deze keer voor ontvoering van andere drugscrimineel

De beruchte Antwerpse drugscrimineel Mohammed C. (28), beter gekend als "De Algerijn", is veroordeeld tot acht jaar cel voor de ontvoering van een drugscrimineel die een grote som cash geld en cocaïne van zijn organisatie had gestolen. Een maand geleden kreeg hij al acht jaar cel voor drie granaataanslagen. 

De rechtbank van Antwerpen heeft Mohammed C. opnieuw veroordeeld tot acht jaar cel. Vorige maand werd hij nog veroordeeld voor drie granaataanslagen. Deze keer is "De Algerijn" schuldig bevonden aan de ontvoering van een andere drugscrimineel.

Zo stuurde Magomed-Emi Y. ongeveer twee jaar geleden vanuit Portugal een filmpje naar zijn familie waarin hij vastgebonden zit op een stoel, en vraagt om losgeld te betalen in ruil voor zijn vrijlating. Zijn familie vermoedde dat het iets te maken had met drugs en deed aangifte bij de politie over zijn ontvoering. De Portugese politie ging daarop naar het hotel en trof er Magomed-Emi Y. aan in het gezelschap van Muslim I., de rechterhand van "De Algerijn".

Volgens het slachtoffer was alles opgezet spel om geld van zijn familie los te krijgen, maar uit onderschepte communicatie van de gekraakte berichtendienst SKY ECC bleek dat toch niet te kloppen.

Andere versie van de feiten

Muslim I. had in opdracht van "De Algerijn" Magomed-Emi Y. ingeschakeld voor een geldtransfer die plaatsvond in Duitsland. Magomed-Emi Y. kreeg daarbij een stashvoertuig (een wagen met verborgen ruimte) ter beschikking en een appartement om de drugs op te slaan. Later bleek alle contact tussen de twee partijen verbroken en bleek 350.000 euro, blokken cocaïne en een wapen uit het appartement gestolen te zijn. Magomed-Emi Y. werd daarbij verdachte nummer één. Hij werd gelokaliseerd en ontvoerd. Toen de politie Magomed-Emi Y. hem confronteerde met die versie van de feiten, gaf hij dan toch toe dat hij ontvoerd was omdat hij drugs en geld had gestolen.

De Antwerpse rechtbank veroordeelde "De Algerijn" tot acht jaar cel. Acht kompanen kregen celstraffen van achttien maanden tot zes jaar opgelegd.

Meest gelezen