Foto: Jasper Jacobs

Politiekoppel uit Kapellen veroordeeld voor drugsdealen: xtc en speed lagen binnen handbereik van 7-jarige dochter

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft celstraffen tot 5,5 jaar uitgesproken in een grote drugszaak. Ook twee politieagenten uit Kapellen, die werkten bij de zone Grens, zijn veroordeeld. Nog 22 andere drugsdealers werden veroordeeld. 

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft 24 beklaagden veroordeeld in een grote drugszaak. Er zijn celstraffen uitgesproken tot 5,5 jaar. In de zaak zijn ook twee politiemensen van de zone Grens schuldig verklaard. Ze zouden niet meer actief zijn.

Tijdens een huiszoeking vond de politie in hun huis in Kapellen een grote hoeveelheid xtc en speed. De drugs lagen binnen handbereik van hun kind. J.V (36) kijgt 30 maanden cel, zijn vrouw S.R (38) krijgt 12 maanden met uitstel.

J.V had verschillende contacten met andere verdachten uit het dossier waarmee hij praatte over de aan- en verkoop van verdovende middelen. In het huis van J.V en S.R werd een zak gevonden met 350 xtc-pillen en 156 gram speed. Volgens de procureur lagen de drugs open en bloot en binnen handbereik van hun toen 7-jarige dochter.  

J.V. stond terecht voor drugshandel en -bezit, met als verzwarende omstandigheid dat zijn minderjarige dochter in het huis was. Zijn vrouw S.R moest enkel voorkomen voor drugsbezit. Ze had de vrijspraak gevraagd omdat ze niet op de hoogte zou geweest zijn van de drugs. Maar volgens de procureur was ze er zich wel van bewust.

Behalve de twee politiemensen zijn er nog 22 andere beklaagden veroordeeld. De zwaarste straf was voor spitsfiguur Dennis S. (31). Hij krijgt een celstraf van 5,5 jaar.

Meest gelezen